Üdvözlet!


Az oldalt saját készítésű sorozatim publikálására hoztam létre. A dráma műnem különböző műfajaiból válogathatsz kedvedre! Találsz itt szituációs komédiát, misztikus, tini, krimi, rejtély, thriller, szappan, de még erotikával fűtött sorozatot is. Válogass kedvedre! 
Kellemes olvasgatást!


Ne feledd!

-A te életutad!
-A te történeted!
-A te választásod!
-A te drámád!Szabályok:
Ne Lopj!
Ne Hirdess!
Ne Káromkodj!Az oldal saját készítésű szöveges és képi anyagainak másolása, bárhol máshol történő megjelenítése, felhasználása a szerző írásos engedélye nélkül a szerzői jogvédelem értelmében jogsértő, ezért jogi következményeket vonhat maga után! Copyright ˆ 2009-2016 Minden jog fenntartva!


SiteInfo:
Indulás:2009 feb. 12
Zárás:????.??.??

Téma:Saját készítésű sorozatok
Ajánlott böngésző: Firefox

Hogy hogyan kell értelmezni az olvasottsági arányokat; arról bővebb infókat itt és itt találsz.

PROJEKTEK/FUTÓ SOROZATOK:
Öt huszonéves nő akik tele vannak mocskos titkokkal.. ugyanakkor szeretők. Csalnak, hazudnak és mindannyian megfizetnek. A csajok életét mégjobban felforgatja a hír: egyikőjüket brutálisan meggyilkolták.
Cím: Szeretők
Mikor: 2018
Infó:
Státusz:

Típus: Erotikus, szappan, rejtély, dráma
KÜLÖN HONLAPON >> KATT!


Cím: Rumpuncs
Mikor: 2019
Infó: -
Státusz: -
Típus: Erotikus, szappan, LMBT, dráma


Cím: Életem legjobb napja
Mikor: 2019
Infó: -
Státusz: -
Típus: Ifjúsági dráma

 
Hírek
Friss bejegyzések
2018.06.30. 22:10
2018.06.30. 21:32
2016.10.16. 20:30
2016.10.08. 20:04
2016.10.07. 18:25
2016.10.02. 19:36
2016.09.30. 14:57
2016.09.25. 20:23
2016.09.23. 17:16
2016.08.27. 17:42
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Éva Titokzatos Sírja

2008 augusztusában Dzsidda városában, egy meleg napon iráni turisták százai gyülekeztek egy temető acélkapuja előtt. Az utazók és zarándokok azonos céllal érkeztek: meg akartak tekinteni egy bizonyos sírkertet, amelyet a muszlim legendák a bibliai ősanya nyughelyének tartanak.

Az iráni zarándokok, akik természetesen előzőleg Mekkát is felkeresték, még gyerekkorukban hallottak arról nagyszüleiktől, hogy Éva ebben a sírkertben van eltemetve. A temető bejáratánál a következő kék felirat olvasható: A hely, ahol Éva anyánk nyugszik. A bibliatudósok szerint semmiféle archeológiai bizonyíték nem került elő az évek során, ami alátámasztaná az elméletet, miszerint valóban Ádám hitvesét temették el Dzsiddában. A legenda ennek ellenére szájhagyomány útján terjedve tovább él.

Egyes kutatók azt állítják, hogy a város nevét egy arab szóról, a dzsaddáról kapta, amely nagyanyát jelent, ez pedig szerintük egyértelmű utalás Évára. Sami Nawar, a város kultúráért és turizmusért felelős megbízottja úgy véli, pusztán legendáról van szó, ám az is elismeri, hogy az elmélet az utóbbi időben sok tudós érdeklődését keltette fel. Nawar a város történetének talán legszakavatottabb ismerője, és nagyon szívesen mesél a legendáról azoknak, akik hozzá fordulnak információkért. Interjúiban többször hangsúlyozta, hogy Dzsidda talán a „legnőiesebb” város az egész muzulmán világban, mivel az Éva-kultusz az itt élők egész életét áthatja. Az itteni férfiak kevésbé harciasak, lobbanékony természetűek, mint a többi muszlim ember, és jóval megértőbbek és türelmesebbek a nőkkel, mint bigott társaik. Itt a nők több szabadságjogot élveznek, mint a muzulmán országok nagy részében.

Nawar arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes utánanézni, mit ír szent könyvük, a Korán ebben a témában. A Korán részletesen tudósít Ádámnak és Évának a paradicsomból való kiűzetéséről, arról azonban már nem olvashatunk benne, hogy ez után konkrétan hol is telepedtek le. Az arab hagyomány azonban úgy tartja, hogy miután az első emberpár elkövette az engedetlenség bűnét, és Éva unszolására ettek a tudás tiltott fájának gyümölcséből, az édenkertet elhagyva különböző helyekre kerültek. Ádám Mekkába, az iszlám szent városába érkezett, amely csupán 70 kilométerre fekszik Dzsiddától. Itt aztán Allah parancsának megfelelően megépítette a Kába-szentélyt, amely napjainkban is a muzulmán kultúra legfontosabb műemlékének számít. Ide zarándokolnak el életükben legalább egyszer a hívek, és itt mondják el imáikat, naponta ötször a szentély felé fordulva.

Ádám később egy Mekkában lévő dombra ment fel, hogy megbánja bűneit, és ez után Allah engedélyezte neki, hogy ismét találkozzon feleségével, akivel az Arafat-hegyen újították fel kapcsolatukat. Az arafat szó arabul egyébként azt jelenti: tudni. Ez a legenda tehát arról számol be, hogy Éva Dzsidda közelében járt, ez pedig megmagyarázza, miért gondolják úgy sokan ma is, hogy ebben a városban lett eltemetve.

Az elmúlt évezredek során több arab és nyugati utazó jegyezte le, hogy járt Dzsiddában, ahol saját szemével látta Éva (arabul: Hawwa) sírját. A Kr. u. 9. században élt történetíró, al-Fakihi azt mondja, hogy Mohamed próféta két társa, Ibn Abbász és Ibn Masszúd is említést tettek mesterüknek Éva temetkezési helyének létezéséről. Egy 12. századi utazó geográfus és költő, Ibn Jubayr arról értesült, hogy Éva sírja fölött egykor díszes emlékcsarnok állt. Ezt azonban még a modern idők beköszönte előtt lerombolták, így ma már nem tudni, pontosan melyik sírban is nyugszik az ősanya. William Dever, az Arizonai Egyetem professzora szerint egyáltalán nem ritka jelenség a muzulmán világban, hogy egyes sírkerteket szentek nyughelyének vélnek, a tudományos bizonyítékok azonban eddig még egyetlen ilyen vélekedést sem igazoltak. Ez azonban nem szegi kedvét a Mekkába látogató zarándokoknak, akik közül sokan manapság is útba ejtik Dzsiddát, hogy Éva emléke előtt tisztelegjenek.
 

 
Életem legjobb napja
 
Szeretők
 
A sötétség nyara - 2016
 
Vissza a gimibe
 
Boszorkányok
 
Serena érdekes esete
 
A sötétség nyara - 2015
 
Mi lesz Rosa-val?
 
RO
 
A prostituáltak vicces élete (+18)
 
Hurrikán Herék (+18)
 
Damita Jo
 
26 és még szűz (+18)
 
Hátborzongató
 
Esti iskola
 
Friss házasok
 
Mandy
 
Sam(antha) ki?!
 
Trixie Kenders - Végre Amerikában
 
Én, énmagam meg én
 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |