Üdvözlet!


Az oldalt saját készítésű sorozatim publikálására hoztam létre. A dráma műnem különböző műfajaiból válogathatsz kedvedre! Találsz itt szituációs komédiát, misztikus, tini, krimi, rejtély, thriller, szappan, de még erotikával fűtött sorozatot is. Válogass kedvedre! 
Kellemes olvasgatást!


Ne feledd!

-A te életutad!
-A te történeted!
-A te választásod!
-A te drámád!Szabályok:
Ne Lopj!
Ne Hirdess!
Ne Káromkodj!Az oldal saját készítésű szöveges és képi anyagainak másolása, bárhol máshol történő megjelenítése, felhasználása a szerző írásos engedélye nélkül a szerzői jogvédelem értelmében jogsértő, ezért jogi következményeket vonhat maga után! Copyright ˆ 2009-2016 Minden jog fenntartva!


SiteInfo:
Indulás:2009 feb. 12
Zárás:????.??.??

Téma:Saját készítésű sorozatok
Ajánlott böngésző: Firefox

Hogy hogyan kell értelmezni az olvasottsági arányokat; arról bővebb infókat itt és itt találsz.

PROJEKTEK/FUTÓ SOROZATOK:
Öt huszonéves nő akik tele vannak mocskos titkokkal.. ugyanakkor szeretők. Csalnak, hazudnak és mindannyian megfizetnek. A csajok életét mégjobban felforgatja a hír: egyikőjüket brutálisan meggyilkolták.
Cím: Szeretők
Mikor: 2017
Infó:
Státusz:

Típus: Erotikus, szappan, rejtély, dráma
KÜLÖN HONLAPON >> KATT!


Cím: Rumpuncs
Mikor: 2017
Infó: -
Státusz: -
Típus: Erotikus, szappan, LMBT, dráma


Cím: Életem legjobb napja
Mikor: 2017
Infó: -
Státusz: -
Típus: Ifjúsági dráma


Cím: Understanding Maya (ANGOL)
Mikor: 2017
Infó: -
Státusz: -
Típus: Ifjúsági dráma

 
Hírek
Friss bejegyzések
2016.10.16. 20:30
2016.10.08. 20:04
2016.10.07. 18:25
2016.10.02. 19:36
2016.09.30. 14:57
2016.09.25. 20:23
2016.09.23. 17:16
2016.08.27. 17:42
2016.08.23. 21:08
2016.08.20. 21:06
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Labirintusok Titka

Ősrégi spirituális jelképek, melyeket a bronzkor lakói kőfalra véstek, a hopi indiánok sziklafalba. A Föld valamennyi kultúrája ősrégi, spirituális jelképként ismeri a labirintust.

A chartres-i katedrális labirintusa a világ legnagyobb templomlabirintusa, és ha nem is a legrégibb, de a francia katedrálisok közül az egyetlen, amely változatlan állapotban fennmaradt. A labirintus átmérője csaknem 13 méter, átfogja a középhajó teljes szélességét. Tizenegyszer tekeredik az út a virág alakú középpont körül. 34 cm széles, fehér mészkő lapokból rakták ki, amelyeket keskeny, sötét márványbetétek választanak el egymástól. Középen egy hétleveles rozettába és a titokzatos, üres, középső kőbe torkollik. Az út hossza 294 méter. A labirintus a katedrális teljes újjáépítésekor 1220 körül készült, az építőmesterek neve ismeretlen. Sajnos, már régen nem látható, mert a széksorok szinte teljesen eltakarják. Mégis sokan ismerik képeslapokról, régi fényképekről és történelmi metszetekről. Prospektusokon, szemináriumi katalógusok ezoterikus emblémájaként is gyakran szerepel.


Zavarta a papokat

A valamivel régebbi sensi katedrálisban is volt egy valamivel kisebb, kerek labirintus, szintén 11 körúttal. Ezt 1768-ban tönkretették, mert a papságot zavarták a labirintuson játszadozó gyerekek. Ugyanerre a sorsa jutott tíz évvel később a reimsi székesegyház szögletes labirintusa is, mert némelyeket bosszantott a vidám fogócskázás. Máshol is voltak még labirintusok, de valószínűleg az előzőekhez hasonló okok miatt ezeket is megsemmisítették.
Az élet örömeit ellenző papság igyekezett elnyomni a templom falain belüli játékot és szórakozást. Ennek ellenére maradtak fenn középkori beszámolók a templomi labirintusokon folytatott táncokról és labdajátékokról.

Térden csúszó tisztelendők

A labirintusokat korábban „Jeruzsálemi útnak" is nevezték. A szájhagyomány szerint voltak olyan zarándokok, akik számára a Szent Városba túl fáradságos vagy túl drága lett volna a zarándokút, ezért ahelyett katedrálisukban, imát mormolva, térden csúsztak végig a labirintuson. A labirintus mindenekelőtt Jézus Krisztus útját jelképezi, a szenvedés útját a Golgotáig. Valamennyi templomlabirintusnak tizenegy tekervénye van. A középkori számjelkép szerint ez a bűnt és a mértéktelenséget jelzi, mellyel megszegik a tízparancsolatot. Végig kell menni a bűnös világ tizenegyszeres, tekervényes útján a vezeklés jegyében, így a labirintus a megtisztulás útjának tekinthető.


Labdázik a püspök

Régi beszámolókban találhatók utalások a sensi, auxerrei és chartres-i katedrálisok püspökeinek és káptalanjainak húsvéti játékairól és táncairól. Az ünnepi istentisztelet alatt - a sensi káptalan 1413-ban kiadott rendelete által előírt „hagyományoknak megfelelően” – játszottak a labirintusban. A papok a dal ritmusára táncoltak, a középen álló püspök pedig egy nagy labdát dobott sorban a táncolóknak, akik visszadobták neki azt. Az egyház magas rangú személyei tisztában voltak a szertartás pogány eredetével, ezért javasolták a játékok beszüntetését. 1538-ban törvényes határozat útján tiltották be a táncrítusokat, de Auxerre-ben, a labirintus 1690-es lerombolásáig még valószínűleg tartottak ilyen ünnepséget. A labirintusokat tehát tönkretették, és egyre kevesebben maradtak, akik ismerték a labirintusok titkát.

Krétán, a knósszoszi labirintusban, a mitológia szerint Thészeusz legyőzte a Minótauroszt. Minósz király lányának, Ariadnénak fonala mutatta a hősnek a labirintusból kivezető utat. A halál és az újjászületés ezen ősi jelképe Krétából származna? Innen került volna Ázsiába és Amerikába, vagy több kultúrában, egymástól függetlenül „találták ki"?

Ariadné fonala

De mit is ünnepelt húsvétkor a papság ezzel a számunkra idegen táncceremóniával? Homérosz az „Iliász" 18. énekében említ egy körtáncot, melyet Knósszoszban adtak elő. Ennek táncterét Daidalosz építette Ariadné, a labirintus úrnője tiszteletére, de Mükénéi agyagtáblácskák is felhívják a figyelmet a labirintus tánccal kapcsolatos jelentőségére. Talán egy kultikus csoporttáncra való utalás ez, melynek vonalvezetése egy labirintikus építményt igényel. Erre ma még nem tudjuk a választ.

A labirintus ősi jelkép. Az Alpok, a Földközi-tenger melléke és az északi területek bronzkori lakói kőfalakba vésték vagy festették ezt a szimbólumot. Régi sírokban találtak olyan ábrázolásokat, amelyeken stilizált emberi lények jönnek elő a labirintusból, mint az anyaméhből. Egy i. e. 7. századból fennmaradt etruszk vázán emberek csoportja táncol ki egy labirintusból. A csoportot és a labirintust összefonódott párok veszik körül.

Hogy sikerüljön a szülés

Indiában még ma is hétjáratú labirintust festenek a falra egy mágikus szertartás során, hogy sikeres legyen a szülés. A brit szigetekre az ún. „Turf Mazes”, a fűlabirintus a jellemző melyeket az árkokból és a töltésekből alakítanak ki. Formájuk a chartres-i labirintushoz hasonlóm és többnyire a templomok közelében találhatók. Így kézenfekvő az a eltevés, hogy ezeket papok vagy hívők használták szertartások során.

Kőrakások a mezőn, templomi domborművek vagy kőbe vésett jelek, így ábrázolják délkelet-ázsiai kéziratokban a labirintust. Az USA délnyugati részén élő hopi indiánok a krétai mintájú labirintust ismerik, és a Nap-Apa, Föld-Anya jelképeként használják. Más pueblo törzsek, a hopik szomszédságában, sziklafalba vésik és kosárba fonják a jelet. Tényleg meglepő, hogy ezt a jelképet egy bronzkori szardíniái sírban, pontosan ugyanolyan formában találták meg, mint az indiánoknál látható.

Svájci feministák most újra felfedezték a labirintust. A „Zürich Morgen" elnevezésű városrendezési terv keretében két nyilvános labirintust építenek fel. Egy kőlabirintust a krétai és egy növénylabirintust a chartres-i mintájára.
 

 
Szeretők
 
A sötétség nyara - 2016
 
Vissza a gimibe
 
Boszorkányok
 
Serena érdekes esete
 
A sötétség nyara - 2015
 
Mi lesz Rosa-val?
 
RO
 
A prostituáltak vicces élete (+18)
 
Hurrikán Herék (+18)
 
Damita Jo
 
26 és még szűz (+18)
 
Hátborzongató
 
Esti iskola
 
Friss házasok
 
Mandy
 
Sam(antha) ki?!
 
Trixie Kenders - Végre Amerikában
 
Én, énmagam meg én
 

Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***