Üdvözlet!


Az oldalt saját készítésű sorozatim publikálására hoztam létre. A dráma műnem különböző műfajaiból válogathatsz kedvedre! Találsz itt szituációs komédiát, misztikus, tini, krimi, rejtély, thriller, szappan, de még erotikával fűtött sorozatot is. Válogass kedvedre! 
Kellemes olvasgatást!


Ne feledd!

-A te életutad!
-A te történeted!
-A te választásod!
-A te drámád!Szabályok:
Ne Lopj!
Ne Hirdess!
Ne Káromkodj!Az oldal saját készítésű szöveges és képi anyagainak másolása, bárhol máshol történő megjelenítése, felhasználása a szerző írásos engedélye nélkül a szerzői jogvédelem értelmében jogsértő, ezért jogi következményeket vonhat maga után! Copyright ˆ 2009-2016 Minden jog fenntartva!


SiteInfo:
Indulás:2009 feb. 12
Zárás:????.??.??

Téma:Saját készítésű sorozatok
Ajánlott böngésző: Firefox

Hogy hogyan kell értelmezni az olvasottsági arányokat; arról bővebb infókat itt és itt találsz.

PROJEKTEK/FUTÓ SOROZATOK:
Öt huszonéves nő akik tele vannak mocskos titkokkal.. ugyanakkor szeretők. Csalnak, hazudnak és mindannyian megfizetnek. A csajok életét mégjobban felforgatja a hír: egyikőjüket brutálisan meggyilkolták.
Cím: Szeretők
Mikor: 2018
Infó:
Státusz:

Típus: Erotikus, szappan, rejtély, dráma
KÜLÖN HONLAPON >> KATT!


Cím: Rumpuncs
Mikor: 2019
Infó: -
Státusz: -
Típus: Erotikus, szappan, LMBT, dráma


Cím: Életem legjobb napja
Mikor: 2019
Infó: -
Státusz: -
Típus: Ifjúsági dráma

 
Hírek
Friss bejegyzések
2018.06.30. 22:10
2018.06.30. 21:32
2016.10.16. 20:30
2016.10.08. 20:04
2016.10.07. 18:25
2016.10.02. 19:36
2016.09.30. 14:57
2016.09.25. 20:23
2016.09.23. 17:16
2016.08.27. 17:42
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
68.rész Vándorló koporsók

A Chase család sírboltja a mai napig megtekinthető Barbadoson, az Oistins-öböl közelében. Itt található a régi Christ Church Graveyard temető, és benne ez a kifalazott családi sírbolt, amelyre egykoron több mint egy tonna súlyú kőlapot tettek. A sírbolt már évtizedek óta üres – de ezen a hajmeresztő előzmények után senki sem csodálkozik.

Barbados az 1800-as évek elején már brit gyarmat volt és az Antillák e szép szigetét Londonból küldött kormányzó igazgatta.

Egy barbadosi temetőben

A Chase-család sírboltjában az első temetésre 1807. július 31-én került sor. Chase úr, a sírbolt tulajdonosa és építtetője az anyósát, Thomasina Goddardot temette ide az egész család jelenlétében. Alig több mint fél évvel később a fekete rabszolgák ismét felemelték a sírbolt fedelét, merthogy 1808. február 22-én az első halott unokáját, a kis Mary-Ann Chase-t voltak kénytelenek egy gyermekkoporsóban elhelyezni a nagymama koporsója mellé. Senki nem vett észre semmi rendkívülit, a tonnás kőlapot ismét a helyére tették (minden alkalommal egy komoly emelőszerkezetet kellett felépíteni a sírbolt fölé, a kőlap felemelése céljából). Ezután néhány évig nem történt semmi. A következő családi halottat 1812. július 6-án temették, az előző kislány pár évvel idősebb nővérét is elvitte valamilyen betegség.

Amikor azonban felemelték a kőlapot, a közelben állók rémülten felkiáltottak és hátraugrottak. A két előzőleg odatett koporsó egyike sem volt azon a helyen, ahol előzőleg hagyták! A kis Mary koporsóját valaki nagy erővel a sarokba vágta, a nagymamája koporsóját pedig fejjel lefelé függőlegesen beállította az egyik sarokba… Ehhez tegyük hozzá gyorsan: a tölgyfából készült koporsókat ólmozott bádoggal is beborították előzőleg. Tehát masszívak és nehezek voltak. Ki hatolhatott be a kriptába? A kőlapot, mint mondtam, az erős rabszolgák is csak emelővel tudták elmozdítani.


… És így tovább!

A dolognak persze az egész szigeten híre ment. Néhányan úgy vélték, hogy a Chase úr által meggyötört rabszolgák tették – merthogy a sírbolt gazdája mindenkivel rosszul bánt, beleértve nemcsak a rabszolgáit, de a saját családtagjait is. Mások úgy hiszik, a fekete rabszolgák semmi pénzért sem mertek volna éjszaka bemenni egy temetőbe, úgy féltek a szellemektől. Ismét mások persze meg voltak győződve, hogy a sírban valamiféle túlvilági erők garázdálkodtak.

Ki jutott hát be a tökéletesen lezárt sírboltba? A szellemek, vagy… valamilyen más, akkor még ismeretlen erő? Thomas Chase talán nemsokára megtudta a titkot. Ugyanis alig egy hónappal később, 1812. augusztus elején meghalt és bejelentették temetését. Az egész szigetről jött a nép, egész tömeg gyűlt össze – mindenki látni akarta a sírt, amikor kinyitják.

A temetésről a tömeg csalódottan vonult el – a koporsók példás rendben álltak ott, úgy, ahogyan az előző hónapban hagyták. És talán ezt az egész történetet elfelejtették volna, ha pár évvel később megint nem történik valami… 1816. szeptember 25-én ismét egy gyereket, Samuel Chase-t temették volna a sírboltba. Miután felemelték a kőlapot, ijesztő látvány tárult az emberek szeme elé: a sírboltban totális káosz uralkodott! A koporsók összevissza hevertek, mintha valami nagy erő dobálózott volna velük. Félig összetörve, a falhoz „kenve”, az oldalukon, vagy éppen fejre állítva, függőlegesen álltak a fal mellett…

Néhány nap alatt rendet csinált a család, és a koporsókat ismét elhelyezték a szokott rendben, addig a kisfiú tetemét egy lezárt koporsóban máshol vigyázták. Mellesleg őröket is állítottak a sírbolt mellé. Éjjel-nappal fegyveres férfiak álltak-ültek a sírbolt mellett, felváltva őrizték azt. Senki még csak nem is közelített. Az őrök a sírboltból nem is hallottak semmilyen zajt. És mégis… Két héttel a rendcsinálás után ismét felnyitották, hogy odatemessék végre a kis Samuelt. Iszonyú volt a látvány, írták a szemtanúk a máig olvasható levelekben, naplókban. A koporsókat egy ismeretlen erő ismét felforgatta. A legrosszabbul Goddard asszony járt: nemcsak széttörték a koporsóját, de csontjait, földi maradványait szétszórták az egész sírboltban!

A felelősségre vont őrök megesküdtek, hogy soha, egy percre nem hagyták el őrhelyüket, és senki még csak nem is közeledett a sírhoz. Felmerült a gyanú, hogy talán valami titkos bejárat is létezik a sírbolthoz. Szakértő kőműveseket hivattak hát, akik behatoltak és minden négyzetcentimétert átvizsgáltak, megkopogtattak, majd kijelentették, hogy sem az oldalfalakon, sem a kőpadlóban, sem a kő mennyezeten nincs átjárhatóság. Akkor már nemcsak Barbadoson, de az egész angolszász világban híre kelt az eseményeknek, hisz a korabeli sajtó megszellőztette a dolgot. Így nem csoda, hogy amikor a következő családtag, Thomasina Clarke is elhunyt, a hölgy temetésére 1819. július 17-én nemcsak a kíváncsi tömeg vonult fel, de a hatóság is képviseltette magát. Mi több, maga a brit kormányzó, Lord Combermere is megjelent katonák és hivatalnokok kíséretében.


Egy brit kripta rejtélye

Ugyanazokban az években, amikor a barbadosi sajátos „sztori” lezajlott, Angliában is történt valami hasonló, mégpedig 1815-ben, Stantonban. Itt is egy meglehetősen nagyméretű kriptában tartották a koporsókat, de nem a padlón, mint Barbadoson, hanem mindegyiknek építettek egy saját polcot a falak mentén körben. A kripta ráadásul a talaj szintje alatt volt, és lépcsők vezettek le hozzá. A legnehezebb koporsót vaskos, nehéz fából készítették, fémbevonattal.

Aztán ott is döbbenetes dolgok történtek. Mintha a koporsók ki akartak volna jönni a kriptából! Leugrottak a polcaikról, a padlón törtettek-haladtak előre. Az említett igen nagyméretű és nehéz koporsó pedig hatalmas zajjal jött volna fel a lépcsőn is! Amikor a zajra aztán a temető személyzete értesítette az érdekelt családot, és azok felnyitották a fedélként szolgáló kőlapot, az emberek rémülten látták, mi történt. Állítólag, még amikor a szemtanúk ott voltak, egyik-másik koporsó akkor is megmozdult, mire az emberek égnek álló hajjal szétfutottak és többé nem is akartak belépni abba a temetőbe.Döbbenet a köbön!

– mondanánk ma a következő óra eseményeiről. Amikor a rabszolgák felemelték a tonnás kőlapot, ismét rettenetes rendetlenség tárult a család és a hivatalos személyek szeme elé. Egy totális katasztrófa bontakozott ki előttük. VALAMI ismét szertedobálta a koporsókat! A kormányzó most a saját szemével győződhetett meg a dologról. Az előző temetés után rendet rakók esküdöztek, hogy mindent rendben hagytak ott. Most megint összevissza hevertek a koporsók…

Talán a kormányzó ötlete volt: miután rendbetettek mindent, és az új koporsót is elhelyezték a kriptában, finom homokkal felhintették annak kőpadlóját. Remélték, így a tettes vagy tettesek nyomot hagynak és akkor a legközelebbi temetésnél lebukhatnak. Ettől függetlenül a hivatalnokok készítettek egy rajzot is, feltűntetve rajta az összes koporsó helyét. Miután a kőlapot visszatették a helyére, a kormányzó személyesen pecsételte le azt minden oldalán, hogy észrevegyék, ha valaki elmozdítaná. És mintha ez nem lenne elég, ezúttal egy katonai alakulatot rendeltek oda, amely a nap huszonnégy órájában őrizte azt a következő kilenc hónapon át!

Azért addig, mert akkor a kormányzó úgy döntött – talán kíváncsiságból? – hogy most a kriptát felnyitják és megnézik, történt-e benne valami változás? Megállapították, hogy a pecsétek érintetlenek. És felnyitották őket… Ami most a bizottság elé tárult, felülmúlt minden addigit! Az egyik koporsó a kripta közepén állt függőlegesen! Minden más koporsó összevissza hevert, de a homokkal felhintett kőpadlón nem látszott egyetlen nyom sem. Viszont a kis Mary gyermekkoporsóját valaki (valami?) olyan erővel vágta a falhoz, hogy egy jó darabon megsértette a kőfalat is!

A kormányzónak saját bevallása szerint égnek állt a haja. Most már teljesen biztos volt benne ő is, és kísérete is, hogy valóban felfoghatatlan, nem emberi erő garázdálkodik a Chase-család sírboltjában. Megparancsolta hát, hogy az összes koporsót vigyék át egy másik, üres sírboltba, ezt pedig hagyják nyitva.

És ettől kezdve megszűnt a probléma. A koporsók az új kriptában példás rendben álltak a következő évtizedekben, nem történt velük semmi. Persze az emberben felmerül a kérdés: vajon ott miért nem történt valami? Az a rejtélyes erő, ami az egyik sírboltban annyiszor összetörte, elmozdította, dobálta őket, miért nem működött a másik sírban? Vajon nem a halottak kiléte volt a döntő ebben a ügyben, hanem a hely, ahol történt? Mindenféle érdekes elméletet állíthatunk fel, még azt is, hogy a Chase-család barbadosi sírboltja egy időalagút földi kijárata volt, vagy valami hasonló, és a más világokból érkező testetlen, ám ennek ellenére jó erőben lévő lények így akarták az emberek tudomására hozni, hagyják szabadon azt a helyet? De ez csak egy a sok lehetséges magyarázat közül.


A szabadkőműves sírja

Ez megint Barbados szigetén esett meg, de százvalahány évvel később. 1943. augusztus 24-én egy ottani temetőbe ünnepélyes küldöttség érkezett. A kriptájában 1841-ben eltemetett helyi szabadkőműves vezető, Alexander Irvine holttestét akarták exhumálni. A sírboltot vasajtó és kettős fal zárta el. Amikor ezeket az akadályokat áttörték, a döbbent küldöttség és az exhumálók azt látták, hogy a szabadkőműves vezető koporsója függőlegesen áll. Méghozzá fejjel lefelé. Nem messze attól a vízszintes, falhoz épített polctól, amelyre annak idején elhelyezték. Ráadásul a koporsó fedelén valakik három kis lyukat fúrtak, ami biztosan nem volt ott a temetés idején. De a legnagyobb döbbenet akkor következett, amikor kinyitották a koporsót – az ugyanis teljesen üres volt…
 

 
Életem legjobb napja
 
Szeretők
 
A sötétség nyara - 2016
 
Vissza a gimibe
 
Boszorkányok
 
Serena érdekes esete
 
A sötétség nyara - 2015
 
Mi lesz Rosa-val?
 
RO
 
A prostituáltak vicces élete (+18)
 
Hurrikán Herék (+18)
 
Damita Jo
 
26 és még szűz (+18)
 
Hátborzongató
 
Esti iskola
 
Friss házasok
 
Mandy
 
Sam(antha) ki?!
 
Trixie Kenders - Végre Amerikában
 
Én, énmagam meg én
 

Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG